Érdekességek

Környezetvédelmi programok gyerekeknek a Millenárison

Akadálypálya, bábelőadás és kézműves foglalkozások szórakoztatják a gyerekeket szombaton a budapesti Millenáris Parkban a Bábozd Zöldre az Otthonod című óvodai környezeti nevelési program megnyitóján.

Az egész napos rendezvényen a Mimó és Csipek az erdőben című előadás mellett környezettudatos akadálypályával várják az érdeklődőket, a kézműves foglalkozáson pedig természetes anyagok és hulladékok felhasználásával készíthetnek játékokat, különféle eszközöket a résztvevők. A Millenárison – a Gyerek Sziget után – ismét látható lesz a Bábozd Zöldre az Otthonod projekthez kapcsolódó kiállítás: a tavalyi pályázaton arra biztatták a kicsiket, hogy rajzolják le a foglalkozások legemlékezetesebb pillanatát, találják ki Mimó és Csipek meséjének a folytatását vagy készítsenek játékokat hulladékból – közölte a szervező kedden az MTI-vel.

A kisgyermekeknek szóló komplex környezeti nevelési programot az Európalánta Egyesület csapata működteti. A program szeptembertől újabb óvodákba látogat el, hogy segítséget nyújtson mind az óvónőknek, mind a gyerekeknek a “zöld gondolatok” elsajátításához.

Az első félévben több mint 3000 gyermeket ismertettek meg a környezettudatos életmód alapelveivel Egerben, Győrött, Miskolcon, Veszprémben és Székesfehérvárott. Munkájukat ősszel többek között Dabason, Turán, Galgahévízen, Dunakeszin és a budapesti Pető Intézet óvodájában folytatják, hogy újabb kisgyermekek számára tegyék alapélménnyé a környezettudatos szemléletmódot, hétköznapi rutinná a szelektív hulladékgyűjtést, a takarékos víz- és energiahasználatot.

Forrás: http://www.mti.hu