Érdekességek

A koriandermag olaj baktériumölő hatása

Sokat lehet hallani az élelmiszer-besugárzásról is manapság, melynek segítségével elpusztíthatóak az élelmiszerekben lévő kórokozók. Az Environmental Protection Agency szerint az élelmiszer-besugárzás nagyjából olyan, mint a pasztőrözés, de azért hozzáfűzik, hogy a sugárzás hatásairól mg kevesebbet tudunk.

Egy mostanában megjelent tanulmány szerint a koriandermag olajjal természetes módon vehetjük fel a harcot a baktériumok ellen. A kutatók megállapították, hogy a koriandermag olaj roncsolja a baktériumok sejtmembránját, ami megakadályozza, hogy lélegezzenek, így gyorsan el is pusztulnak. Az olajat e-colin, szalmonellán, MRSA-n – ez egy antibiotikumnak ellenálló staphylococcus-törzs – és még nyolc kártékony baktériumon tesztelték, és az eredmények biztatóak lettek. „A baktériumok nagy részét már az 1,6%-os koriandermag olaj oldat is elpusztította.”

Bárki, aki termesztett már koriandert a leveléért, az tudja, hogy milyen gyorsan hoz magot ez a növény. Lehet, hogy az utóbbi időben népszerűvé vált korianderes salsa a legjobb dolog, ami velünk történhetett!

Mivel a növény egyszerűen termeszthető, és ilyen csodálatos hatása van a szervezetünkre, könnyen lehet, hogy sok farm szakosodik majd a koriander-termesztésre, így gyorsan el tud majd terjedni a piacon.