Érdekességek

A Coca Cola is zöldebb lesz az eStarnak köszönhetően

A világ legnagyobb üdítőgyártója, a Coca Cola hat eStarral – elektromos kisteherautóval – bővítette a flottáját, és az év végéig 750 ilyen autót szeretne még üzembe helyezni.

„Az új eStarokkal nemcsak az innováció iránti elhivatottságunkat szerettük volna demonstrálni, hanem, ígéretünkhöz híven, úgy tudunk növekedni, hogy a környezetre gyakorolt negatív hatásokat csökkentjük” – mondta Steven Saltzgiver, a Coca Cola flottájának igazgatója. „Arra törekszünk, hogy folyamatosan növeljük az energiahatékonyságot a gyártási folyamat minden részén.” – olvasható a autoevolution.com -on.

Jelenleg a Coca Cola Észak-Amerikában 650 hibrid teherautót üzemeltet, javarészt olyan nagyvárosokban, mint New York, Los Angeles, Washington, Atlanta és Miami. Az új, teljesen elektronikus teherautók közül egyet-egyet San Francisco-ban, New Yorkban, Washingtonban és Hartfordban fognak használni, kettőt pedig Los Angelesben.

„A Coca Cola elkötelezett a környezetvédelem iránt, az alternatív üzemanyaggal működő járművek használatával pedig még hatékonyabb is a szállítás. A jövőben is szeretnénk ezen az ösvényen maradni” – tette hozzá Saltzgiver.