Érdekességek

Ingyenes programok a Fut a Csepel-sziget rendezvényen

A központi helyszínen, a Csepel Plazánál tartott hétfői sajtótájékoztatón Varga Norman főszervező kiemelte: az esemény reggeltől késő délutánig tart, és számos program várja a családokat.

A sport- és egészségnapon cél a futás és más sportágak megismertetése és megszerettetése, továbbá versenylehetőséget biztosítanak az igazolt és amatőr futók számára is.

“Szeretnénk visszahozni a családias hangulatú, sok embert megmozgató rendezvényeket, egyfajta „szeptemberi majális” hangulatot teremteni úgy, hogy az egészséges életmódra és táplálkozásra való nevelés igéjét is hirdethessük” – fogalmazott a főszervező, aki a Nemzeti Ifjúságvédő és Tehetségkutató Egyesület elnökeként is tart előadásokat.

Az 1500, 3000 és 7500 méteres futóversenyek mellett lesz sportágválasztó, változatos gyerekprogram, környezetvédelmi bemutató, “egészségutca”, civil szervezetek bemutatkozása. Alkalom nyílik a fogyatékkal élők életének megismerésére az ability parkban, valamint könnyűzenei fellépő is színesíti a nap programját.