Érdekességek

Jamie Oliver vegán lakomát főzött a Sea Shepherd csapatának

Jamie Oliver, aki Amerikában leginkább a sikertelen menza-reformjáról és az egészséges étkezés iránti elkötelezettségéről ismert, a Sea Shepherd Conservation Society tagjait egy vegán vacsorával lepte meg tegnap este.

„Nagyon hálásak vagyunk Jamie-nek, hogy Steve Irwin egész csapatát vendégül látta olasz éttermében, a Canary Wharfban tegnap este.” – írta Paul Watson, a Sea Shepherd egyik vezetője a Facebook oldalára.

A Steve Irwin nevét viselő hajójuk Londonban kötött ki, éppen úton vannak hazafelé a Feröer-szigetekről, ahol egy sikeres kampányon vannak túl. A következő útjuk a Déli-óceánhoz, vagyis az Antarktiszhoz vezet, ahol egy japán bálnavadász-flottát szeretnének jobb belátásra bírni.

Ami Jamie-t illeti, mostanában egy kisebb botrány bontakozott ki körülötte. Kiderült ugyanis, hogy az általa kínált menükben a veszélyeztetett európai angolna is szerepelt. Jamie szóvivője természetesen bocsánatot kért az ügy miatt, és a következőket mondta: „Előfordult, hogy a menüben volt angolnás fogás a londoni Fifteen étteremben, de addig nem kínáljuk újra ezeket a menüket, amíg nem végeztünk további kutatásokat az angolnaállományt illetően.”

Forrás: http://www.ecorazzi.com