Érdekességek

Zöldebb lesz az Emmy

A Fox megpróbálja csökkenteni a díjkiosztó gála során kibocsátott szén-dioxid mennyiségét, hogy egy kis zöldet keverjen a szőnyeg vörösébe.

A díjkiosztón használt anyagok és eszközök – a papír, az üveg, a műanyag, az akkumulátorok – újrahasznosításának ötlete nem annyira meglepő, de az már igen, hogy az asztaloktól a tálcákig mindent kölcsönöznek, vízbázisú, biológiai úton lebomló tintával nyomtatnak biológiai úton lebomló anyagokra és újrahasznosított alumíniumot használnak.

A szerves szemetet – például az ételmaradékot – komposztálják, az ételt pedig helyi termelők bio alapanyagaiból készítik el. És ha ez még nem elég, a show szervezői és minden munkatárs biciklivel közlekednek majd a rendezvény ideje alatt, nem pedig limuzinnal vagy golfkocsival. És a vörös szőnyeg tényleg „zöld” lesz, mert az egészet újrahasznosított anyagból készítették.

A szőnyegen flangáló sztárokat pedig energiatakarékos LED lámpákkal világítják majd meg. A szőnyeget és a világítótesteket a díjkiosztó után a long beach-i Ronald McDonald Háznak és a Habitat for Humanity-nek adományozzák majd.

A szupervicces Jane Lynch a gála idei háziasszonya, aki a harmadik nő ebben a szerepben Angela Lansbury és Ellen DeGeneres után. A show ma kezdődik, helyi idő szerint este 8-kor.

Forrás: http://www.ecorazzi.com