Érdekességek

Hallottál már róla: mohagraffiti?

A street art egyik legismertebb műfaja a graffiti. Sokak szerint feldobja, sőt megszépíti az unalmas városi környezetet, mások felháborítónak találják, a törvény szerint pedig egyenesen rongálásnak minősül. De felvetődik a kérdés: akkor is megosztaná az embereket a graffiti, ha zöldebbé tehetnénk vele környezetünket?

A kertészek által használt mohanövesztő-keverék kreatív alkalmazásával a színes festékszóró spray-ket mohafestékkel lehet helyettesíteni, még pedig a következő módon:

Hozzávalók:

  • egy doboz sör
  • fél teáskanál cukor
  • néhány marék moha

Szükség lesz még egy fedeles műanyagtartályra, egy turmixgépre és egy ecsetre.

Először gyűjts össze néhány marék mohát és daráld le a turmixgépben. Aztán add hozzá a sört és a cukrot, majd addig keverd a gépben, amíg sima, krémes állagú nem lesz. Ezután öntsd a masszát a műanyagtartályba.

Keress egy nyirkos, árnyékos falat, ahová felkenheted a mohaturmixot. Fesd meg a magad választotta mintát (akár szabadkézzel, akár stencilt használva). Ha teheted, térj vissza a falhoz a festés utáni hetekben, hogy ellenőrizd, elég nedves-e a fal. Egy kis idő után a ledarált mohadarabkákból újra kis növény fejlődik. Ha nem gondozod a mohagraffitit, egy idő után az egész falat el fogja lepni.

Így is rongálásnak tűnik?

Forrás: http://www.storiesfromspace.co.uk