Érdekességek

Állatok világnapja a Budakeszi Vadasparkban

A programok között szerepel „állati stand-up”, vadasparki kvízjáték és muflonetetés is.

„A világszerte megrendezésre kerülő ünnep célja, hogy ráirányítsa a figyelmet az ember és az állat közötti kapcsolatra, az ember felelősségére, az együttélési szabályok betartásának fontosságára és arra, hogy kedvenceinket okosan kell szeretnünk” – mondta el Mezei János.

A szombati rendezvényen állat- és természetvédő civil szervezetek segítenek abban, hogy az érdeklődők képet kapjanak a hazai állatvédelem helyzetéről, a menhelyek szerepéről, az örökbefogadás körülményeiről, de kérdezhetik a szakembereket kedvenceik gondozásáról is.

A Zöld Zebra, a Budaörsi Állatmenhely, a Pilis-Budai Kutyamentők Társasága és a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány bemutatkozása mellett számos izgalmas programot kínálnak a szervezők: az őzekkel, muflonokkal, dámszarvasokkal nemcsak megismerkedhetnek a vendégek, de meg is lehet őket simogatni és etetni; a vadasparki kvízjáték mellett pedig „állati stand-up” is látható lesz: az Állatijó bemutató keretében a vadaspark kedvencei adják elő show-jukat a színpadon.

Mezei János kiemelte: az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően túra babakocsi, baba-mama kuckó és pelenkázó szolgálja a családok kényelmét.