Érdekességek

Bioetikáról közérthetően az Eötvös Loránd Tudományegyetemen

Tudomány és etika: A bioetika aktuális kérdései címmel indít szerdától nyilvános előadássorozatot a Magyar Bioetikai Egyesület és az ELTE BTK Filozófiai Intézete, amelynek keretében kiváló hazai bioetikusok és kutatók foglalkoznak a tudomány és az egészségügy etikai dilemmáival - tájékoztatta az egyetem az MTI-t.

“A bioetika olyan interdiszciplináris tudományág, amelynek kérdésfeltevései egyedülálló perspektívát nyújtanak a közönségnek. A program összeállításakor a szervezők fontosnak tartották, hogy a mindennapok témáit járják körül az előadók, így egyaránt szó lesz a génmódosított növényekről, az állatkísérletekről és az őssejt-kutatásokról is” – hangsúlyozza az ismertető.

A hetente jelentkező sorozat első rendezvényére október 5-én kerül sor, a Bevezetés a bioetikába című előadást a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének igazgatója, Kovács József tartja.

Egy héttel később Venetianer Pál akadémikus, a molekuláris biológia neves kutatója Génmódosított növények: hisztéria és valóság címmel tart előadást. Október 19-én Bognár Gergely (New York-i Egyetem, CEU) az élet értékéről és az igazságos egészségügyi rendszer lehetőségeiről beszél, október 26-án pedig Ropolyi László, az ELTE Természettudományi Karának docense a technika és etika kérdéseit elemzi.

Az előadások 17.30-kor kezdődnek az ELTE Bölcsészettudományi Karán (1088 Budapest, Múzeum krt. 4/A I-épület 208.)

Forrás: http://www.mti.hu