Érdekességek

Nézd meg a Goggle Maps-en a reimsi katedrális zöld mását!

Marinus Boezem különleges módon tisztelgett a reimsi katedrális előtt: a természet segítségével létrehozta az épület pontos mását. Kő és üveg helyett fák alkotják az almere-i Zöld katedrálist.

Boezem még 1987-ben kezdte ezt a land art projektet. Összesen 178 fát ültetett el, pontosan úgy, ahogy az eredeti katedrális oszlopai és támfalai állnak. 24 év ide vagy oda, a Zöld katedrális még mindig növésben van, a fák várhatóan 2015-re érik el teljes magasságukat.

A zöld katedrális a reimsivel ellentétben nem egymagában áll: Boezem elkészítette az alaprajz negatívját is, kicsivel északra az „eredetitől”. Az almere-i katedrális igazi közösségi térré alakult az idő során: esküvőket, temetéseket, találkozókat és vallásos eseményeket is rendszeresen szerveznek a Zöld katedrálisba.

Most hagyományos galéria vagy egy-két fotó helyett legyen a dolog egy kicsit interkatívabb. Ha a maps.google.com felületen beírod a keresőbe „Kathedralenpad, Almere-Hout, Almere, Nederland” (a kihívást kedvelők írhatnak csak „Almere”-t is), megnézheted a katedrálist madártávlatból.

Forrás: http://archidose.blogspot.com