Érdekességek

Szentes lett idén a Biodiverzitás Fővárosa

A "Magyarországi Települések Biodiverzitás Díja" verseny Tatán rendezett díjkiosztóján Szentes kapta meg idén a "Biodiverzitás Fővárosa" címet, a természetvédelemben elért tevékenységéért Budaörs különdíjban részesült - közölte a versenyt koordináló szervezet szerdán az MTI-vel.

A versenyre összesen 50 település jelentkezett, lakosságszámtól függően négy kategóriában hirdettek győztest. Ángyán Józseftől, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkárától Biodiverzitás Díjat vehetett át: Kaposvár, Szentes, Mórahalom és Kunsziget – tájékoztatott a Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft.

A kezdeményezés azokat az önkormányzatokat ismeri el, akik az adott évben a legtöbbet tettek a biológiai sokféleség megőrzése és védelme érdekében. A fődíjat elnyerő Szentes meghívást kapott a brüsszeli nemzetközi biodiverzitás konferenciára és díjátadóra. A különdíjat kapott Budaörs települési turisztikai honlap készítését nyerte el.

A versenyt Franciaország, Németország, Magyarország, Szlovákia és Spanyolország területén hirdették meg, megvalósítását az Európai Unió LIFE programja támogatja. 2010-ben a Biodiverzitás Fővárosa Címre 43 település pályázott, a különdíjat Dévaványa kapta, a 2010-es év Biodiverzitás Fővárosa Tata volt, a mostani rendezvény házigazdája.

Forrás: http://www.mti.hu