Érdekességek

A kukoricaszártól a szennyvíziszapig – biomassza konferencia Kecskeméten

Az ENERGIAKLUB a gödöllői Szent István Egyetemmel közösen ez alkalommal Kecskeméten szervezi meg „Közösségi bioenergia-termelés és hasznosítás” címmel önkormányzati konferenciáját. A konferencián, illetve az azt követő konzultációs workshopon szó lesz többek között a zöldhulladék, az élelmiszeripari és mezőgazdasági hulladék hasznosításáról, a pályázati forrásokon túl a kockázati tőke szerepéről az energetikai projektekben, és arról is, hogyan hasznosíthatók a megújulók a Leader program keretében.

A Magyar Energiahivataltól megtudhatjuk, hogy milyen átvételi szabályokra számíthatunk, ha megújuló energiaforrásokat hasznosítunk. Mire kell figyelnie annak, aki energetikai ültetvények telepítését tervezi közmunkásokkal, vagy mik a szempontok egy kazán cseréjénél.

A délután folyamán szekcióbeszélgetésen mód nyílik a konkrét kérdések, projektjavaslatok körbejárására a finanszírozás, a tervezés és a technológia témákban.

A rendezvény ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött!

Ideje: 2011. november 24. 09.00 – 16.00

Helye: Kecskemét, Hotel Három Gúnár Rendezvényközpont

A konferencia főleg önkormányzati döntéshozóknak, kistérségi szakembereknek, energetikusoknak, környezetvédelmi munkatársaknak javasolt. További információ: a letölthető programban, illetve Kovács Emese projektvezetőnél, kovacsemese@energiaklub.hu, 06/1 411 3526.