Érdekességek

Alkosd meg a legszuperebb Kúúúkát a Gyerekvilág Kiállításon!

November 18-tól 20-ig kerül megrendezésre a Gyerekvilág kiállítás a Budapest Sportarénában, ahol a legkisebb korosztályt valóságos gyermekparadicsom várja, amíg a szülők nyugodtan informálódhatnak, nézelődhetnek minden gyermeket érintő témában. A kalandpark, sípálya, játszóház és a többi különleges program mellett a tudományos orientáció és környezettudatos nevelés is helyet kap a kiállításon, az Edupress Tudáspróba – Felelős Szülők iskolája közös standjánál!

A háromnapos program keretében koncertek, játékok, az Alma együttes, fogápolási tanácsok, a Kincs Magazin kézműves standja, valamint a Da Vinci Learning TV-csatorna támogatásával megvalósuló élő állat bemutató és tudományos kísérletek is várják az érdeklődőket. Az Edupress Tudáspróba standjánál pedig a havonta online jelentkező tudományos vetélkedő kapcsán meghirdetésre kerül a “Kúúúúka – Mentőöv a földnek” című szabadtechnikás pályázat, 12 év alatti gyerekeknek, melyben a szervezők kreatív ötleteket várnak a szelektív hulladékgyűjtésre.

A Gyermekvilág kiállításon a tudományos gyerekprogram, a Da vinci Learning TV-csatorna, a Fővárosi Közterület Fenntartó Zrt. és a Felelős Szülők Iskolája több száz mini kuka kézműves megalkotását teszi lehetővé a standnál, de a pályázat ezzel nem zárul le. A szervezők december 10-ig várják a leginnovatívabb, leghasznosabb, szelektív hulladékgyűjtő ötleteket a jövő nemzedékétől. A pályázat kapcsán az akció több intézménybe is ellátogat különleges környezetvédelem órával, bábozással, kukadizájn elemekkel, a legaktívabb gyerekek pedig meghívást kapnak a Mikulás Gyárba, a december 18-i díjátadóra.

A nyeremények között a Da Vinci Learning ajándékcsomagok, a Mikulásfalva belépők és a dedikált Csukás István-könyvek mellett egy gyerekálom valóra váltása, és egy igazi kukásautó vezetése is szerepel!

A standon ezen kívül – a Felelős Szülők Iskolája jóvoltából – mesebeli családi fotózásra is sor kerül a „Meseszép kerekerdő lakói” című fotópályázat kapcsán. A helyszínen a Szülők Háza állatos, boszorkányos, hercegnős jelmezeibe is belebújhatnak a gyerekek, a maskarás kislurkókra a Facebookon lehet szavazni. A játékosok a Felelős Szülők Iskolája, Hogyan neveljünk BOLDOG gyerekeket? című előadássorozatára nyerhetnek belépőt, míg a családok szórakozva tanulhatnak a környezetvédelemről!