Érdekességek

Karácsonyi hangulat természetesen

A karácsonyi hangulat megteremtéséhez szinte elengedhetetlenek a díszek, nem csak a fán – az még kicsit odébb van –, hanem a lakásban bárhol. De a dekoráció általában műanyagból készül, még rosszabb esetben pedig áramot is fogyaszt, így megterhelő a pénztárcánknak, ráadásul minden ok nélkül szennyezzük vele a környezetet. De csinálhatjuk másképpen is.

Gyönyörű karácsonyi díszeket készíthetünk pár fenyőtobozból, melyeket még az ősszel gyűjtöttünk – vagy felkerekedhetünk tobozt szedni addig, míg nem esik le az első hó. A tobozokra applikáljunk kis akasztókat, talán ragasztópisztollyal a legegyszerűbb ez a művelet, de akár kis drótot is rátekerhetünk a tobozra, így még ragasztópisztoly sem kell.

Válasszunk egy nekünk tetsző szalagot vagy egy darab vastagabb spárgát, amelyre felfűzhetjük a tobozokat, akár a képen látható módon, átszúrva az anyagot, akár csomózással, így a tobozaink a helyükön maradnak. És kész is az olcsó és természetes tobozgirland, mellyel ünnepi hangulatot varázsolhatunk otthonunkba.