Érdekességek

Ezer gyerek ismerkedett a környezettudatos életmóddal

Ezer kisgyerekkel ismertette meg az ősz folyamán a környezettudatos életmód alapelveit a Bábozd Zöldre az Otthonod című környezeti nevelési program, Mimó és Csipek óvoda-turnéja.

A tíz előadásból álló óvodai program keretében a két mesehős Dabason, Turán, Galgahévízen, Dunakeszin és a budapesti Pető Intézet óvodájában járt, ahol a gyerekek a Gryllus-dalokkal tarkított Mimó és Csipek az erdőben című bábelőadást tekinthették meg, majd animátorok segítségével különböző foglalkozásokon rögzítették a környezettudatos viselkedés alapelemeit.

Az Európalánta Egyesület által létrehozott komplex óvodai környezeti nevelési program célja a legfiatalabbakkal is megismertetni a környezettudatos gondolkodást. A program első felében több mint 3000 óvodás sajátíthatta el a környezettudatos ismereteket Egerben, Győrött, Miskolcon, Veszprémben és Székesfehérvárott – közölte a szervező kedden az MTI-vel.

A Bábozd Zöldre az Otthonod projektet az Európalánta Egyesület környezetvédelem és a hagyományőrzés iránt elkötelezett csapata működteti, akik kisgyermekeknek szóló komplex környezeti nevelési programot állítottak össze. A program szervezői szeptembertől újabb óvodákba látogatnak el, hogy segítséget nyújtsanak mind az óvónőknek, mind a gyerekeknek a zöld gondolatok elsajátításában. A program célja a felnövekvő generációk minél korábbi elérése, hiszen a környezettel kapcsolatos értékrendszer kialakítása szempontjából az óvodáskor ideális szakasza az ember életének – olvasható a közleményben.

Forrás: http://www.mti.hu