Érdekességek

A három legjobb dolog, ami egy könyvvel történhet (de csak az olvasás után)

Kultúránkban a könyv egyfajta szentség, nehezen adjuk arra a fejünket, hogy kidobjunk, összefirkáljunk, vagy bármilyen módon megrongáljunk egy könyvet. De persze nem mindenki van ezzel így, és ők meg is mutatják mindenkinek, hogy igenis a könyv néha érdekesebb úgy, ha nem olvassuk.

1. Könyvtáska

A könyvek kemény fedeléből például különleges kis retikül készíthető, és így még a lapoknak sem esik baja, csak el kell vinni egy könyvkötőhöz, vagy magunk is csinálhatunk új fedelet a könyvnek. Viszont nyertünk egy igazán egyedi és ötletes kiegészítőt, valami hasonló helyzetet szoktak emlegetni a káposztával meg a kecskével. Milyen jó lehet a kedvenc könyved borítójából készült kis táskával flangálni! Könyvtáskákat nézegethetsz, sőt rendelhetsz itt.

2. Könyvékszer

Jeremy May egy különleges laminálási eljárással készít ékszereket a könyvek lapjaiból, pontosabban könyvlapok százából. Mivel az alapanyag minden gyűrűnél más és más, minden darab teljesen egyedi, nem mintha a papírból készült ékszerek, vagy maga az eljárás olyan nagyon elterjedt lenne. A papírból készült gyűrűk, fülbevalók, nyakláncok nemcsak megismételhetetlenül egyediek, hanem nagyon szépek is. Ha kíváncsi vagy még több ékszerre, akkor katt ide.

3. Könyvlámpa

Bár könyvből többféleképpen lehet lámpát készíteni (például így és így is), de talán a könyv mint „lámpaposztamens” ötlet a legelmésebb, amolyan egyszerűen nagyszerű. Tökéletes lehet például az éjjeli szekrényre vagy az íróasztalra. Dísz is meg használati tárgy is, és ebben a lámpában is az a jó, mint az összes könyvből készített tárgyban: a könyv borítója megszűnik pusztán információhordozó felület lenni, és elkezd működni egyfajta stíluselemként.

Forrás: http://bluevelvetchair.blogspot.com