Érdekességek

Nagy siker a PontVelem program

2012.01.20. - 13:16  |  Nincs hozzászólás

Múlt szeptemberben indult el a PontVelem használtelem-gyűjtő program a 6-15 éves, általános iskolás korú diákok számára. A program indulását lelkes csatlakozás követte mind az iskolák, mind a gyerekek részéről; a szervezők várakozásaikon felüli sikert könyvelhettek el az indulás óta eltelt mindössze 4 hónap alatt.

A PontVelem használtelem-gyűjtő program célkitűzése környezetünk megkímélése a használtelem-hulladék káros hatásaitól, ezért a használt elemek szelektív gyűjtését ösztönző komplex programot kínál a legfogékonyabb korosztály számára.

A program lényege a gyerekek számára az elemgyűjtés jutalmazása pontokkal. Az összegyűjtött pontokat különböző ajándékokra lehet beváltani a pontvelem.hu honlapon található PontBoltban. A program kommunikációs központja a pontvelem.hu honlap, ahol a regisztrált tagok saját folyószámláikon követhetik nyomon elem- és pontgyűjtéseik alakulását, csak úgy, mint egy valódi bankszámlán. Mindez a környezettudatos magatartásminta követése mellett a saját pénzzel (pontokkal) való gazdálkodás folyamatára is játszva tanítja a gyerekeket.

A program sikerének egyik legfontosabb mérőszáma (a csatlakozók nagy száma mellett) a résztvevők által begyűjtött elemek mennyisége, amely a mindössze 3 hónapos gyűjtési időszak alatt máris meghaladta a máskor egy félév alatt visszagyűjtött elemek mennyiségét!

A csatlakozás minden általános iskola és minden 6-15 éves diák számára nyitott; az iskolák számára iskolai versenyt is hirdettünk, amelyen a legjobban teljesítő 6 iskola értékes nyereményekkel gazdagodhat. Újabb és újabb versenyekkel, programokkal várjuk pontvelem.hu honlapunkon a már regisztrált tagjainkat és az ezután regisztrálókat is!

Rovat további cikkei

Heti két óra a természetben a jó egészség elengedhetetlen feltétele

Heti két óra eltöltése a természetben jelentősen növeli az egészséget,...

2019.06.15. - 12:00 tovább »

Új fejezet kezdődött a Mars kutatásában

A kutatók szerint új fejezet kezdődött a Mars kutatásában, miután az...

2019.01.03. - 09:11 tovább »

Halhulladékból előállított biogázzal fogják táplálni az...

A halfeldolgozás melléktermékeiből előállított biogázzal fogja hajtani...

2018.11.24. - 11:31 tovább »

Friss cikkek

Kevesebb repülésre biztatnak svéd kutatók

Kevesebb repülésre biztatják a turistákat svéd kutatók, akiknek - most...

2019.05.27. - 07:15 tovább »

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

2019.04.18. - 10:11 tovább »

Erdősítéssel szorítják vissza az elsivatagodást Észak-Kínában

Több mint 860 ezer hektárnyi erdőt telepítenek az észak-kínai...

2019.04.12. - 13:35 tovább »