Érdekességek

Nessie nyomában: hárman is versenyeznek az Év Legjobb Észlelése díjáért

Bár még tudományos bizonyíték nincs a Loch Ness-i szörny létezésére, szép jutalommal kecsegtet lencsevégre kapni bármit, ami a lény jelenlétére utal. Az Év Észlelése Díj ezer fontot fizet annak, aki a legjobb felvételt, illetve videót készíti Nessie-ről; jelenleg hárman vannak versenyben az összegért.

Az utolsó jutalmazott észlelés 2002-ben volt, ekkor egy postás, Bobbie Pollock küldött be egy videofelvételt, amelyen egy sötét folt látható, amint a víz alatt mozog. Ám azóta nem volt nyoma a Loch Ness titokzatos lakójának. Egészen tavaly májusáig, akkor két kiránduló, William és Joan Jobes a lény fejét vélték látni a vízfelszín felett, mintegy 200-250 méterre a tó partjától. William Jobes-nak sikerült is lefotózni a látványt, éppen mielőtt a fejnek látszó tünemény a víz alá merült volna.

A következő hónapban Jan és Simon Hargreaves egy foyers-i üzletből kisétálva látták, amint egy hosszúnyakú, fekete teremtmény éppen alábukik a vízben, de sajnos képet nem tudtak készíteni az esetről. Jon Rowe már ennél szerencsésebb volt: ő egy szivárványt szeretett volna megörökíteni, ám a felvételen két „Nessie-szerű” púp is látható, ahogy kiemelkedik a vízből.

A hivatalos Loch Ness-i Szörny Fan Club elnöke, Gary Cambell elmondta, hogy e három észlelés – melyek közül kettőről felvétel is készült, egy pedig „hihetőnek” hangzik – versenyzik az év legjobbja címért. Az eredményt később fogja kihirdetni William Hill, az összeget felajánló bukméker.

Forrás: Discovery és DailyMail