Érdekességek

LEGO újrahasznosított és természetes anyagokból

A LEGO az egyik legjobb játék, amivel az újabb generációknak dolga volt: alig ismerni olyan gyereket, aki nem játszana szívesen vele. De ahogy cseperedünk, a gondtalan gyermekkor elmúltával megismerkedünk a környezettudatosság fogalmával, ami után hajlamosak lehetünk ferde szemmel tekinteni erre a tisztán műanyag játékra.

Ám most itt az ún. Earth Block, a LEGO környezetbarát változata, amely fakéregből, teafűből, fűrészporból, illetve kávébabból készül. A környezetbarát LEGO egy kicsit puhább, mint az eredeti, mivel a készítők a Colors Tokyo-tól nem akartak a minimálisnál több szintetikus összetevőt – polipropilént – használni az elemek összeragasztásához.

Ezen felül az Earth Block nem pompázik azokban az élénk, tarka színekben, mint a hagyományos LEGO, hanem az alapanyag színétől függően nehéz, földszíne van, és szaga is az alapanyag szagától függ – e logika mentén továbbhaladva valószínűleg az ízével is hasonló a helyzet.

Mivel az Earth Block annyira nem mókás és változatos, mint az eredeti műanyag verzió – például levehető hajsisakot aligha lehet belőle készíteni –, valószínűleg inkább a felnőtteknek okoz örömet, de azért a gyerek is biztos szívesen eljátszanak vele – amíg meg nem látja az eredeti, műanyag, színes LEGO-t.

Forrás: Yahoo