Érdekességek

Márciusig lehet pályázni az energiatudatos vállalkozási díjakra

A vállalkozások energiahatékonyságában rejlő lehetőség a teljes magyarországi energiamegtakarítás egyharmada – tájékoztatta az Iroda az MTI-t. A VEP-et 2011 márciusában az Ipari Energiafogyasztók Érdekképviselete Egyesülés – IPENERG, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem indította azzal a céllal, hogy 2020-ig 200 megawatt erőművi termelésnek megfelelő energiamegtakarítást érjenek el a programhoz csatlakozók.

A Virtuális Erőmű Program célja összegyűjteni, rendszerezni, számszerűsíteni és közzétenni a vállalkozások eredményeit az energiahatékonyság terén. Az adatok olyan tudásbázist jelentenek, amelyből a vállalkozások ötleteket kaphatnak az energia felhasználás ésszerűsítéséhez.

Az energiahatékonysági kiválósági pályázathoz elsőként kis- és középvállalkozások csatlakoztak. A VEP által összeállított szakmai kérdőíven “végigmenve” szembesültek azzal, hogy milyen széleskörű, beruházást nem igénylő lehetőségek állnak rendelkezésükre a vállalkozásuk energiahatékonyságának növelésére.