Érdekességek

A világ arra vár, hogy megmentsd! Te meddig vársz vele?

Munkát keresel környezetvédelem terén, de nem alkalmaznak, mert nincs megfelelő tapasztalatod? Szeretnéd bebizonyítani a világnak, mit is tudsz? Most megteheted!

A Richmond Vale Academy önkénteseket keres a Karib szigeteken. Jelentkezz most a 6 hónapos GAIA környezetvédelmi programra St. Vincentre, ahol amellett, hogy használható, gyakorlati tapasztalatot szerzel, egy hatalmas kaland vár rád, emellett rengeteget tehetsz a környezetedért és a rászoruló emberekért!

A Richmond Vale Academy idén kezdte meg 10 éves klímavédelmi programját melynek célja a fenntartható fejlődés gyakorlati megvalósítása St Vincent és a Grenadinok szigetein.

Hogy hogyan? Csak néhány dolog példaként:

– Elhasznált gumiabroncsokból játszóteret vagy mesterséges korallzátonyokat építhetsz,

– Őserdő védelem,

– Királyamazon védelme (St Vincent jellegzetes papagája, endemikus faja. Az ország nemzeti színeit ennek a madárnak a színeiről kapta)

– Biokertészkedés,

– Esővízgyűjtő rendszert építhetsz,

– Kis teljesítményű vízerőmű építése és karbantartása, napelemek kihelyezése,

– Hurrikánkárok mérséklése, helyreállítása,

– Környezetvédelmi nevelés gyerekeknek és felnőtteknek,

– Nemzetközi környezetvédelmi napokon rendezvényszervezés

– Helyi kulturális programokon vehetsz részt, és még sok minden más.

A program önköltséges (összköltség 2500USD). Az ár magában foglalja a szállást teljes ellátással, a programmal kapcsolatos egyéb kiadásokat (útiköltség a szigetek között, eszközök, felszerelések stb.) valamint a tandíjat.

A program 6 hónapos, de továbblépési lehetőség is van (ekkor már fizetéssel). Minden évben 2-2 csoportot indítunk, a legközelebbi Szeptember 1-én indul.

Jelentkezési feltételek:

-18 életév

– Kommunikációképes angol nyelvtudás

– Környezetvédelem iránti elkötelezettség (szakirányú végzettség nem szükséges, de jó ha van egy stabil elméleti háttered)

– Alkalmazkodóképesség egy nemzetközi csapatba

– Vidám, aktív életszemlélet

Jelentkezés: Első körben nézd meg a honlapunkat a http://www.richmondvale.org/ címen. Ha tetszik a program gyere el az egyik infómeetingre júniusban (Győr, Budapest vagy Pécs). Bővebb információért írj a volunteer12@richmondvale.org címre.