Érdekességek

Citihenge: PR fogás régi verdák újrahasznosításából

A Skoda érdekes és figyelemfelkeltő módon reklámozza legújabb városi minijét, a Citigót. A londoni Tower szomszédságában állították fel a Stonehenge roncsokból készített mását, mely a nyár folyamán bejárja egész Európát.

Nebraskában már régóta roncsautókkal csalogatják a turistákat, így a Skoda ötlete nem nevezhető teljesen egyedinek, de mindenféleképpen felhívja a figyelmet arra, hogy a városokban takarékosabb és kisebb gépeket kellene használni.

A Temze déli partján látható alkotás 18 roncsból készült: az autók nem állnak meg maguktól, természetesen szükség volt megalkotni egy tartóvázat is. A szerkezet megtervezése és legyártása három hónapot vett igénybe, a helyszínen pedig 12 óra alatt lehet összeállítani. A szoborba beépített autók együttes futásteljesítménye meghaladja a 3 millió kilométert.

A 36 tonna összsúlyú „műalkotás” képes ellenállni egy 12-es erősségű hurrikánnak is, így az érdeklődők nyugodtan megcsodálhatják testközelből is a kollekciót.

A Citihenge alapjául szolgáló autókat alapos kezelésnek vették alá, így ha egyszer feleslegessé válnak, könnyen újrahasznosíthatóak. De előtte még nyárjon bejárják Európát, és ott lesznek a Goodwood Festival of Speeden is.