Érdekességek

Magyarországra jön a Greenpeace bemutató hajója

Magyarországra jön a Greenpeace bemutató hajója, hogy a világtengerek élővilágának válságos helyzetére irányítsa a figyelmet

2012. július 14-én, szombat délelőtt állítja fel a Greenpeace 25 méter hosszú és 13 méter magas tengeri halászhajójának közel életnagyságú mását, amely július 17-ig lesz látható Budapesten, a Hősök terén. Az esemény egy közép-kelet európai kampány körút része. Célja, hogy ráirányítsa a figyelmet arra, hogy az EU tagjaiként a szárazföldi országoknak is módja van befolyásolni, hogy az unió a fenntartható halászatot vagy az ipari rablóhalászatot támogassa-e az általunk is fizetett adókból.

A budapesti rendezvény mind a négy napján izgalmas családi programot, gyermekjátékokat, versenyeket is kínál a látogatóknak (horgászat hordóban, aszfaltrajzolás, halászati totó stb.). Már az első napon, július 14-én reggel érdemes a helyszínre látogatni, mert a hajó felállítása is látványos, mindenütt nagy érdeklődés övezte esemény.

A hajó mellett egy 12 méter magas halászhálóban elhelyezett fotókiállítás és filmvetítés teszi majd láthatóvá a tengereinkben jelenleg közpénzekből támogatott pusztító tevékenységeket. Ezek a tengeri iparszerű halászat pusztító módszereit, a partmenti kis halász közösségek egyre súlyosbodó helyzetét és az óceánok élővilágának szépségeit, a válságból kivezető utat is bemutatják.