Érdekességek

Installáció újrahasznosított jelzőbólyákból

A londoni Victoria & Albert Museum történelmi épületének Cromwell Roadi bejáratát izgalmas installáció díszíti: egy futurisztikus, újrahasznosított közúti jelzőbólyákból álló előtető, amely a Heatherwick Studio „Designing the Extraordinary” című, szeptember 30-ig megtekinthető kiállításának egyik darabja.

A Heatherwick Studio kifejezetten a Victoria & Albert Museum elé tervezte az installációt, a kivitelezéshez az S3i acélszerkezetekkel foglalkozó cég segítségét kérte. A jelzőbójákat rozsdamentes acélból készült, a széleken megfeszített, középen láncszerűen lógó drótkötelek tartják a helyükön, ami csillárszerű, háromdimenziós látványt eredményez. Az előtető azonban nemcsak dekoratív, hanem az esőtől is védi a múzeum bejárata előtt várakozó látogatókat.

Az előtetőt alkotó 208 darab közúti jelzőbóját narancssárgáról hófehérre festették, egyetlen eredeti funkciójukra emlékeztető részletet hagytak meg: a fényvisszaverő csíkokat, amelyek most még látványosabbá teszik az installációt.

YouTube előnézeti kép

Forrás: http://inhabitat.com