Érdekességek

Zöldülj be, ragadj kamerát és pályázz! – Green-Go a Fenntarthatósági Napon is

2012.09.28. - 15:40  |  Nincs hozzászólás

A CEEweb a Biológiai Sokféleségért Egyesület két másik hazai civil szervezettel közösen nemzetközi rövidfilm versenyt hirdetett a fenntarthatóság és a természetvédelem jegyében. A szombati Fenntarthatósági Napon a tavalyi nagy sikerű Green-Go rövidfilm versenyre érkezett legjobb alkotások vetítésével, valamint környezetvédelmi játékokkal várunk kicsiket és nagyokat egyaránt.

A CEEweb a Biológiai Sokféleségért Közép- és Kelet-Európa természeti kincseinek megőrzésért

tevékenykedik tagszervezeteinek közreműködésével, valamint nemzetközi lobbitevékenységén, és ismeretterjesztő kampányain keresztül. Utóbbi kapcsán valósult meg a Diverziti Egyesülettel és a Greenpeace Magyarországgal együttműködve a Green-Go Nemzetközi Rövidfilm Verseny és Fesztivál is.

A Green-Go fő célja, hogy egy mindenki által ismert és érthető kommunikációs csatornát, a rövidfilmet használva juttasson el környezet- és természetvédelmi üzeneteket a társadalom minden rétegének. Hisszük ugyanis, hogy nyelvtől, kultúrától és földrajzi elhelyezkedéstől függetlenül, a vizuális nyelv az egyetlen, amely egy adott üzenetet képes ugyanolyan érthetően és hitelesen közvetíteni a világ eltérő helyein élő, és ezért eltérő kulturális gyökerekkel rendelkező emberek számára.

Idén a Környezetvédelmi Világnap alkalmából másodszor is meghirdettük a nagy sikert aratott Green-Go Nemzetközi Rövidfilm Versenyt és Fesztivált, három rendkívül fontos és aktuális témában. Ezek a fenntartható energia, az európai természeti örökség fontossága, illetve a biológiai sokféleség és a kulturális sokszínűség közötti kapcsolat témaköreit fedik le.

Kreatív alkotásaikkal a pályázók 2012. november 5-ig nevezhetnek a verseny és a fesztivál honlapján (http://greengofest.eu). A beérkezett kisfilmekből 2012. december 1-jén a Toldi moziban megrendezett fesztivál keretein belül vetítést is tartunk, és a filmek mellett, egész nap változatos programokkal várjuk mindazokat, akik nyitottak a témák iránt, és úgy érzik, hogy a Green-Go üzenetei fontosak és hasznosak lehetnek számukra.

A II. Green-Go Rövidfilm Verseny és Fesztivál idén számos közéleti személyiség támogatását élvezi. A kezdeményezés védnökei között tudhatjuk többek között Szomolányi Katalint, a Magyar Telekom Vállalati fenntarthatóság központjának vezetőjét, aki egyúttal az ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Fenntarthatósági Nap főszervezője is. A Fenntarthatósági Nap egy olyan programsorozat, amely a megszokottól eltérően, lendületes és interaktív módon hívja fel a figyelmet az égető környezeti és társadalmi problémákra.

Az esemény fő célja a fenntartható fejlődés és fenntartható életmód népszerűsítése. A Fenntarthatósági Nap így kiváló lehetőség a CEEweb számára, hogy megszólítsa az érdeklődő kicsiket, és a tenni vágyó,nagyokat, hogy aktívan vegyenek részt a Fenntarthatósági Nap, a CEEweb és a Green-Go célkitűzéseinek megvalósításában. Kedvcsinálónak a tavalyi Green-Go verseny kiváló pályaműveit vetítjük, valamint interaktív játékok segítségével mutatjuk be a természeti sokszínűség megőrzése és a társadalmi jólét közötti kapcsolatot.

Rovat további cikkei

Heti két óra a természetben a jó egészség elengedhetetlen feltétele

Heti két óra eltöltése a természetben jelentősen növeli az egészséget,...

2019.06.15. - 12:00 tovább »

Új fejezet kezdődött a Mars kutatásában

A kutatók szerint új fejezet kezdődött a Mars kutatásában, miután az...

2019.01.03. - 09:11 tovább »

Halhulladékból előállított biogázzal fogják táplálni az...

A halfeldolgozás melléktermékeiből előállított biogázzal fogja hajtani...

2018.11.24. - 11:31 tovább »

Friss cikkek

Kevesebb repülésre biztatnak svéd kutatók

Kevesebb repülésre biztatják a turistákat svéd kutatók, akiknek - most...

2019.05.27. - 07:15 tovább »

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

2019.04.18. - 10:11 tovább »

Erdősítéssel szorítják vissza az elsivatagodást Észak-Kínában

Több mint 860 ezer hektárnyi erdőt telepítenek az észak-kínai...

2019.04.12. - 13:35 tovább »