Érdekességek

A Himalájánál is magasabbra

Erőss Zsolt számára a hegymászás több mint sport tevékenység, értékrendet mutat és az aktív életforma egyik bizonyítéka. A Hópárducnak becézett hegymászó 1981-ben kezdte a hegymászást a Békás-szorosban, 1996-ban pedig már tagja volt az első magyar Mount Everest expedíciónak.

2002-ben az első magyarként mászta meg a Föld legmagasabb hegyét a Csomolungmát.

Az OzoneNetwork ma 23 órakor kezdődő Egyenlítő című műsorának vendége Erőss Zsolt szerint akkor tudunk teljes életet élni, ha meg tanuljuk szeretni a nehézségeket és az abban rejlő feladatokat. Erőss korábban már jelentetett meg fotóalbumot, most azonban barátja és hegymászótársa, Földes András A Himalájánál is magasabbra címmel írt róla önéletrajzi könyvet.

Erőss 25 éve van a hegymászói pályán. Legnagyobb vágya a tizennégy nyolcezer méter magas hegycsúcsból mindet megmászni, ebből 11-et már teljesített. Öt éves tervei között szerepel további három magaslat a K2, a Kancsendzönga és az Annapurna meghódítása.

Erőss Zsolt a hegymászás mellett, az OzoneNetwork tévé havonta jelentkező felfedező-ismeretterjesztő műsorának, az OzoneGPS-nek a műsorvezetője.