Érdekességek

Gyorséttermi környezetvédelem

A McDonald's 2011 júliusában indított bioüzemanyag-programot az Egyesült Arab Emírségekben - a járműflotta mára több mint egymillió kilométert tett meg újrahasznosított növényi olajból készült üzemanyaggal.

A használt növényi olajat a cég helyi éttermeiből gyűjtik össze, majd a Neutral Fuels alakítja üzemanyaggá. A McDonald’s közleménye szerint az alternatív üzemanyag használata 80%-kal csökkentette a járművek üvegházhatásúgáz-kibocsátását.

“Mindössze 17 hónap alatt hihetetlen eredményeket értünk el, amelyek hatalmas mértékben járultak hozzá kibocsátás-csökkentési céljaink eléréséhez az Emirátusokban. Reméljük, hogy a következő években továbbfejleszthetjük e fenntartható kezdeményezést és tovább növelhetjük a bioüzemanyagok használatának mértékét” – nyilatkozta Rafik Fakih, a McDonald’s UAE ügyvezető igazgatója.

A McDonald’s programja az egyedülálló a régióban, amely intenzíven érdeklődik az alternatív energiák iránt, egyrészt saját kibocsátásának csökkentése, másrészt olajexportjának maximálása miatt.

Forrás: http://www.businessgreen.com