Érdekességek

Favédő tippek egyszerűen

Mindannyian tudjuk, hogy a nagyrészt a fáknak köszönhetjük az éltető oxigént, mégis hajlamosak vagyunk pazarolni ezt a kincset. Most öt egyszerű tippet mutatunk be, amivel saját kert híján is tudunk fákat menteni.

1. Csökkentsd a postai levélszemetet!

Jelentkezz le a felesleges levéllistákról, gondold át, mielőtt valahol engedélyezed a reklámanyagok küldését, vagy akár a telefonkönyvekből is vedd ki az elérhetőségedet. Nem csak a kellemetlen levelektől szabadulsz meg így, de nem járulsz hozzá a több százmillió fa kivágásához sem.

2. Vásárolj újrahasznosított termékeket!

Az USA-ban évente csak a WC papírtermékekhez 1 millió fát vágnak ki. Talán ez a szám ösztönző lehet arra, hogy minden esetben törekedjünk az újrahasznosított papírtermékek választására!

3. Válts elektronikus ügyintézésre!

Hihetetlen mennyiségű felesleges csekktől, nyomtatványtól és egyéb hulladéktól kíméljük meg magunkat, ha kihasználva az internet lehetőségeit, inkább ott intézzük el rendszeres tennivalóinkat.

4. Kölcsönözd a könyveket és használd az E- Magazinokat!

Mindenki ismeri az érzést, amikor megszámlálhatatlan újság van szerteszét a lakásban, vagy már nem férnek el a könyvek a polcokon. Bár olvasni hasznos és élvezetes, de nincs szükségünk mindenből saját példányra, osszuk meg egymással, amink van!

5. Használj újrahasznosított zacskót vagy vászontáskát vásárláskor!

Ez nem csak a fákat óvja, de a lakást is a nagy mennyiségű műanyagzacskók elárasztásától.