Érdekességek

Őrült Öko-Tárgyak

Mindenki szeretné az otthonát saját ízlésére szabni, és büszkén megmutatni másoknak, sok esetben azonban ezek a törekvések jelentős ökológiai lábnyomot hagynak maguk után.

Bemutatunk azonban pár őrült, de stílusos berendezési tárgyat, amelyek ötletesen oldották meg a design és a fenntarthatóság kapcsolatát.

Alternatív Szőnyeg

Bár első ránézésre a szőnyeg egy tigris bundájának tűnik, egy közelebbi pillantással azonban meglepődve döbbenhetünk rá, hogy a „szőrme” valójában nem egyébből készült, mint 500.000 darab cigarettából. A mű egy kínai kortárs művész, Xu Bing nevéhez köthető, ami azóta is kiállítási tárgyként funkcionál egy múzeumban.

Padló övekből

Különleges hangulatot szeretnél az otthonodba varázsolni? Íme egy egészen őrült ötlet, készíts padlót régi övekből. A képeken látható padló 100 %-ig újrahasznosított bőrövekből lett elkészítve, így adva a háznak igazán egyedi hangulatot. Elkészítéséhez először leszedték a csatokat, majd vegyianyagok nélkül megtisztították az öveket, és ezt követően dolgozták össze egy sima felületté.

Szekrény újságpapírból

Ránézésre azt gondolnánk, hogy a képen látható szekrény fából készült, valójában azonban újságpapírból. Holland designerek ugyanis kifejlesztették annak a technikáját, hogy miként lehet összetömörített újságokból olyan anyagot létrehozni, ami hasonlóan kezelhető, mint a fa.

Forrás: http://earth911.com