Érdekességek

3D ruhanyomtató

Egyszerre kreatív és elképzelhetetlen annak a gondolata, hogy a hagyományos nyomtatókhoz hasonlóan bármilyen ruhát "nyomtassunk" otthon magunknak. Pár formatervező ugyanakkor megtalálta a módját, ráadásul még a környezetvédelemre is gondoltak közben.

Szeretnél magadnak egy ruhát az esti buliba, amit egy magazinban láttál? Egyszerűen csak nyomtasd ki a 3D-s nyomtatóval. A minden nő vágyát jelentő látomás öltött testet a Joshua Harris által kifejlesztett ruha-nyomtatóban.

De mi köze ennek a környezettudatossághoz? Ha van egy megunt vagy megkopott ruhadarabunk, akkor azt a „nyomtató” egészen cérnáig visszabontja, és azt használja később „patronként”. Mivel a nyomtatót rá lehet csatlakoztatni elektronikusan a kiskereskedők üzleteire, így a divatcégek digitálisan tudják értékesíteni a terveiket, amit aztán a „nyomtató” otthon elkészít.

Az ötlet rendkívül kreatív, egyelőre azonban még nem annyira kidolgozott, hogy alkalmas legyen fogyasztói felhasználásra. Ha mégis elterjed, akkor óriási mennyiségű hulladékot, szállítást, felesleges vásárlást meg lehet majd spórolni, a nők pedig minden bizonnyal örömmel fogadnák a találmányt.

Forrás: http://inhabitat.com