Érdekességek

A Nike is a fenntarthatóság útjára lépett

A világ egyik vezető ruha- és cipőgyártó vállalata nagy lépést tett a környzettudatosság útján, amikor a svájci Bluesign-al együtműködésre lépett a fenntartható textilekre való átállás kapcsán.

A sportruházat óriás hétfőn bejelentette, hogy stratégiai partnerségre lép a svájci Bluesign-al. Céljuk meggyorsítani a fenntartható anyagokra és kemikáliákra való átállást a Nike termékek gyártása során.

A megállapodás szerint a Bluesign-al együttműködve a teljes, közel 50 országot és 800 gyárat érintő globális ellátási láncot újravizsgálják, hogy „egy soha nem látott mértékű és gyorsaságú ” változást eszközöljenek.

A svájci Bluesign a textilgyártásra alapozta szabványait, melynek célja kizárni a veszélyes anyagokat a teljes gyártási eljárásból. A textilláncba belépő összes anyagot megvizsgálják, és biztosítják, hogy csak olyan folyamatok és anyagok használhatóak fel, amelyek az emberekre és a környezet is ártalmatlanok. A vegyi anyagok közül megkülönböztetnek „feketét” (nem szabad felhasználni a termelés során), „szürkét” (korlátozott mértékben felhasználható) és „kéket” (ártalmatlan anyagok).

Forrás: http://www.ecouterre.com