Érdekességek

Műalkotások elektromos kábelekből

Kolumbiai származású művész újrahasznosított elektromos kábelekből készített gyönyörű, vibráló műalkotásokat. Federico Uribe művészetére korábban is jellemző volt a tárgyak új kontextusba helyezése, melyekkel olykor társadalmi kérdéseket is feszeget.

A Miamiban alkotó művész  regenerált elektromos kábelekből hozott létre néző és mű között kapcsolatot teremtő alkotásokat. A hajlított és csavart vezetékek vibráló portrékat és tájképeket eredményeztek, amelyek már bőven a festészet és a szobrászat határán egyensúlyoznak. Az újrahasznosított elektronikai alkatrészek szerves, kavargó formákban egyesültek a merev, mechanikus tárgyak helyett.

Uribe munkáihoz gyakran használ fel mindennapi tárgyakat, és ahogy ő fogalmaz, szereti ahogy az anyag diktálja a kompozíció egészét. „Amennyire tudom, megpróbálom tiszteletben tartani az anyagokat, ahogy vannak, és csak a legkisebb mértékben megváltoztatni őket. Mindnek megvan a saját szépsége, és azt meg kell hagyni a maga valójában.” vallja a művész. A talált tárgyak irányítják a munkát, ahelyett hogy az eredeti funkciójuk befolyásolná azt.

Forrás: http://inhabitat.com