Érdekességek

Futurisztikus motor Tom Cruise legújabb filmjében

Az Oblivion (Feledés) sem nélkülözte a jövőbeni megáldásokat, melyek végül remekül feldobták a filmet. A hamarosan 50 esztendős Tom Cruise már valóban a jövőben érezheti magát.

Jack Harper (Tom Cruise) az egyik utolsó robotrepülő szerelő, aki a túlszennyezettség miatt elhagyatottá vált Földön állomásozik. Egy nagyszabású hadművelet része ő, melynek során az élethez nélkülözhetetlen forrásokat vonnak ki a Földről a több évtizedes háború után, és egy szörnyű fenyegetés árnyékában.

Ám Jack küldetésének nemsokára vége. Több ezer méter magasan járőrözik a lélegzetelállító égbolton, de az élete a feje tetejére áll, amikor megment egy gyönyörű idegent egy lezuhant űrhajóból. A nő érkezése olyan események láncolatát indítja be, melyek során Jack kénytelen megkérdőjelezni mindent, amit tud, és az emberiség sorsa az ő kezébe kerül.

A filmben egy futurisztikus elektromos motor is helyet kapott. Első ránézésre a Brammo Enertia és a Kawasaki KLR közös gyermekének tűnhet a gép. Egy biztos, az elektromos motor egyértelműen egy futurisztikus külsőt kölcsönöz a filmnek, melyben főszerepet is játszik. Erről azonban most nem szívesen írnánk, hiszen a film csak most került vetítésekre a mozikban, így azt még sokan nem láthatták.

A világhíres színész július hónapban ünnepli az 50. születésnapját. Az Universal egy kedvességgel készült Cruise számára, aki immáron tulajdonosa lehet annak a motornak, amivel a filmben „lovagolt.”

Oblivion adatlap

Eredeti cím: Oblivion
Mozibemutató (USA): 2013. április 12.
Magyar cím és korhatár: Feledés
Magyar bemutató: 2013. április 11.
Műfaj: Sci-fi, Akció
Rendező: Joseph Kosinski
Forgatókönyvíró: Joseph Kosinski, Karl Gajdusek
Szereplők: Tom Cruise, Morgan Freeman, Olga Kurylenko, Andrea Riseborough, Nikolaj Coster-Waldau, Melissa Leo
Filmstúdió: Universal
*FILMTRAILER