Érdekességek

A Farkaserdőben is áldoztak a Föld napjára

Az Újpesti Kulturális Központ Homoktövis Környezetvédelmi Oktatóközpontja a Föld napja alkalmából 2013. április 23-án akadályversenyt szervezett az újpesti Farkaserdőben.

Délelőtt a Babits Mihály Gimnázium és Karinthy Frigyes Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 4. évfolyamos tanulói vettek részt a vetélkedőn, délután a kerületi általános iskolák hátrányos helyzetű diákjaiból álló 5 fős csapatok mérték össze tudásukat.

A 9 állomáson a növények, az állatok, a környezetvédelem és a föld, levegő, víz témakörében különböző típusú feladatokat oldottak meg a gyerekek. A diákoknak különösen a zajszint mérése és a faág nyaklánc készítése tetszett, de többek között volt háromnézetű bogárnézővel rovarmegfigyelés, iránymeghatározás iránytűvel, szelektív hulladékválogatás, szövegértés, képkirakó, villámkérdések és mozgásos ügyességi feladat.

A kerületi versenyen részt vevő iskolák: Károlyi István 12 Évfolyamos Gimnázium – I. helyezett; Bene Ferenc Általános Iskola – II. helyezett; Homoktövis Általános Iskola – III. helyezett; Csokonai Vitéz Mihály 12 Évfolyamos Gimnázium; Pécsi Sebestyén Ének-Zenei Általános és Alapfokú Művészeti Iskola; Lázár Ervin Általános Iskola; Megyeri Úti Általános Iskola. Gratulálunk a nyerteseknek!

(Újpesti Kulturális Központ)