Érdekességek

Organikus fegyverek

Különleges kifejezési módját találta meg egy formatervező annak, hogy felhívja az emberek figyelmét a természet hatalmára és az emberi tevékenység túlzó mértékére: üzenetének átadásához a természet elemeiből készített „fegyvereket”.

A természet veszélyes hely annak ellenére, hogy az emberiség igyekszik mindent megtenni a veszélyek és fizikai törvények korlátai ellen. Egy ausztrál művész, Sonia Rentsch kézműves fegyvereket készített szerves anyagokból, ezzel utalva arra az emberi hajlamra, ahogy a környezet elemeit igyekszünk saját javunkra fordítani, illetve a modern technológiákkal saját vágyainknak megfelelően manipulálni.

Mint a puzzle darabokat, úgy rendezi a művész a kérgeket, leveleket, és terméseket fegyverekké és robbanóanyagokká, melyekkel az érzelmekre igyekszik hatni. A formatervezőként végzett Sonia alkotásaira egyébként is jellemző a törekvés, hogy mindenben megtalálja a szépséget, még az erőszak eszközeiben is, és élvezi, ahogy a legegyszerűbb tárgyakból különleges és intelligens jeleneteket állít össze.

Forrás: http://www.junk-culture.com