Érdekességek

Emberek, figyelem: Európa Sport és Egészség Nap a Margitszigeten

2013.05.25. - 09:26  |  Nincs hozzászólás

Június 2-án rendezik a Margitszigeten az Európa Sport és Egészség Napját. Egy nap, ami mindenki számára fontos lehet.

Június 2-án ismét a mozgás szerelmeseit várják a Margitszigetre 9-től 18 óráig. A Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Sportszövetségek Uniója negyedik alkalommal rendezi meg az immár hagyományosnak mondható Európa Sport és Egészség Napját. A cél továbbra is a sportos, egészséges életmód népszerűsítése.

Az idei Európa Sport és Egészség Napja vendégül látja a Diabétesz Kontroll Programot. A kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet a sport és az egészséges életmód fontosságára, nem csak azoknak, akik 2-es típusú cukorbetegséggel élnek, hanem mindenki számára.

Az összes helyszínen szűrővizsgálatok (vércukor, vérnyomás, koleszterin, BMI stb.) figyelemfelkeltő, felvilágosító előadások, speciális, különböző betegségek esetén fogyasztható ételek várják az érdeklődőket. Az atlétikai centrumban külön életmód sétányt alakítanak ki. A szökőkút melletti fogászati szűrő kamiont egész nap igénybe lehet- és érdemes is venni.

Négy helyszín - négy fesztivál. Az atlétikai centrumban egészség és sportfesztivál, a Palatinuson strandjátékok, a Dunán hajózás, a Nagyréten futás és csapatsportok csábítják oda a résztvevőket. Két színpadon egész nap izgalmas bemutatók, táncprogramok, közös bemelegítések lesznek.

Ismét lesz lehetőség sport próbákon részt venni, 8 próba teljesítése után azonnali ajándék jár! Mindenki garantáltan megtalálja a szívéhez közelálló programot. Korhatár nincs, mint ahogy belépő díj sincs, minden programon ingyenesen lehet részt venni. (Kivétel a felnőtt kategóriás futás).

Egy igazi sportikon, Erdei Zsolt (profi és amatőr világbajnok bokszoló) vállalta, hogy a rendezvény arcaként népszerűsíti az eseményt. Ez a nap a sporteseményeken keresztül a mozgásról és az egészséges életmódról szól, zárásként pedig Király Viktor ad koncertet.

Minden gyerekhez jusson el a sport. Az Erdei Zsolt Sportegyesület, filozófiája, hogy egy komplex életmód és szemléletváltó programot képviselve ne beszéljen, hanem TEGYEN a gyermekek, felnőttek, családok egészségéért, jobb életminőségéért. A küldetés, hogy az emberek tudatában a sport és az egészség jelen legyen, és hiteles emberekkel, hiteles szakmai programokkal, elérhető módszerekkel a szemléletváltás megvalósuljon. A mozgás, a sport örömforrás. S ez az öröm kiindulópontja lehet a változtatásnak. Az EZS SE célja a mozgás, a sportos és egészségtudatos életforma megismertetése, megszerettetése a gyerekek, a felnőttek, és a családok körében egyaránt. Cél, minél több emberhez eljutni, sportszerető és egészségtudatos közösségek létrejöttét segíteni. Szeretnénk felkutatni országos szinten azokat a fiatalokat, akik kimagasló tehetséggel bírnak, és szakmai foglalkozásokkal, eszközökkel, egyesületi tehetséggondozással támogatni őket céljaik elérésében. Az ökölvívás területén szeretnénk felkutatni az ország ökölvívó tehetségeit, és eredményes sportolókat nevelni belőlük. Boldog, elégedett és sikeres sportolókat, újabb példaképeket, akikre büszkék lehetünk. Mindemellett azt is szeretnénk elérni, hogy az emberek szabadidősportként, kiváló stressz levezetésként és összetett mozgásformaként is tekintenének az ökölvívásra.

A részletes program itt olvasható.

Rovat további cikkei

Heti két óra a természetben a jó egészség elengedhetetlen feltétele

Heti két óra eltöltése a természetben jelentősen növeli az egészséget,...

2019.06.15. - 12:00 tovább »

Új fejezet kezdődött a Mars kutatásában

A kutatók szerint új fejezet kezdődött a Mars kutatásában, miután az...

2019.01.03. - 09:11 tovább »

Halhulladékból előállított biogázzal fogják táplálni az...

A halfeldolgozás melléktermékeiből előállított biogázzal fogja hajtani...

2018.11.24. - 11:31 tovább »

Friss cikkek

Kevesebb repülésre biztatnak svéd kutatók

Kevesebb repülésre biztatják a turistákat svéd kutatók, akiknek - most...

2019.05.27. - 07:15 tovább »

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

2019.04.18. - 10:11 tovább »

Erdősítéssel szorítják vissza az elsivatagodást Észak-Kínában

Több mint 860 ezer hektárnyi erdőt telepítenek az észak-kínai...

2019.04.12. - 13:35 tovább »