Érdekességek

Veszélyes férfi kozmetikumok

Nem csak a hölgyek vannak kitéve a rákkeltő és egyéb vegyi anyagokat tartalmazó kozmetikumok veszélyeinek, egy új tanulmány szerint a férfi testápoló termékek is ugyanolyan károsak lehetnek.

Az elemzés megállapította, hogy a férfi termékek – a parfümktől egészen a samponokig – is számos olyan komoly vegyi anyagokat tartalmazhatnak, melyek allergiát, meddőséget és rákot okoznak. A legtöbb nő naponta átlagosan tizenkét fajta szépségápolási terméket használ, de a férfiak sem sokkal maradnak el ettől a számtól, így széles kört érint a tanulmány.

Egy biztonságos kozmetikumokért dolgozó kampány vizsgálta meg először a férfi termékek egy részét, mely során több típusban is kimutatták az ólom-acetát jelenlétét. A mérgező hatású vegyületet korábban már betiltották az Európai Unióban és Kanadában, de több országban még mindig fellelhető.

A probléma egyik fő forrása a jogszabályok megfelelő ellenőrzésének hiánya. Ráadásul még mindig több bizonytalan hatású vegyi anyag is engedélyezett, ezért fontos, hogy mi magunk nézzünk utána gondosan az összetevőknek mielőtt meghozzuk döntésünket.

Forrás: http://www.ecouterre.com