Érdekességek

A világ egyik legismertebb játékában hódít a Tesla Model S és a Nissan Leaf G

A Gran Turismo 6 névre hallgató játékban többek között elektromos autókat is vezethetünk majd, melyek kihagyhatatlanok voltak a listáról.

A Gran Turismo sorozat legújabb tagja sem fogja elaprózni a modellek számát, melyekből összesen 1200-at próbálhatunk ki az első verzióban. A hivatalos tájékoztatás szerint a játékban összesen 1200 autót próbálhatunk majd ki, melyből 150 a Gran Turismo új franchise-ának lesz a része.

Természetes, hogy a játékipar is nyit az elektromos autók piaca felé. Talán furcsán hangozhat, de a márkáknak újabb vevőkört hozhat a játék, amiben a Tesla Model S is főszerephez jut majd. Az elektromos autót (Tesla Motors Model S Signature Performance ’12) már a demonstrációs változatban is kipróbálhatjuk majd.

A hivatalos lista egyelőre nem érhető el a játékban, de annyi bizonyos, hogy a Tesla mellett a Nissan Leaf modellel is pályára gurulhatunk a virtuális Silverstone versenypályán. A Polyphony Digital tökéletes lemodellezést és fizikát ígér, miközben ezeket az autókat valós körülmények között tesztelték és teszteltették, hogy az élmény a lehető legjobb legyen.