Érdekességek

Papírmentes iroda

Nehezen tudunk elképzelni egy munkahelyet papírkupacok nélkül, egy kanadai iroda azonban kitartó munkával meg tudta valósítani a kitűzött célt.

A weboldalak, mobilalkalmazások és közösségi média eszközök készítésére specializálódott vállalat irodája valóban teljesen papírmentes. Minden szükséges információt e-mailben cserélnek, a jegyzeteket táblagépeken osztják meg egymással, soha nem nyomtatnak és nem küldenek faxot.

Kizárólag a tervezők használhatnak papírt, melyet azonban nap végén haza kell vinniük. A vállalat igazgatója szerint a papír használata a vállalat alapvető értékeivel ütközne, hiszen ők a digitális termékek világában mozognak.

A papírmentesség mellett más módon is törekszenek csökkenteni az energiafelhasználásukat, különösen a világítás és az elektromos eszközök terén. Emellett majdnem minden dolgozó gyalog vagy kerékpárral jár munkába, így az ingázás sem ró terhet a környezetre. Az igazgató szerint egyszerre tudtak egy környezetbarát és megfelelően funkcionális irodát kialakítani, mely tökéletesen illeszkedik a vállalat profiljába.

Forrás: http://www.treehugger.com