Érdekességek

A fejünkön viselhető napelem

Nagy előnyei is lehetnek, ha például az ember fejét süti a nap: a grist.org portál bemutatta a napelemes fejhallgatót.

Megjegyzi, hogy a nappanelek fejlesztésének jelen szakaszában – az ultravékony és rugalmas anyagú megoldások megtalálásával – juthattunk csak el oda, hogy eme kis fogyasztói elektronikai cikket is a napenergia felhasználásának szolgálatába állíthassuk.

Méghozzá annyi elektromos áram előállításával, ami tökéletesen elegendő mobil eszközeinek feltöltéséhez, mert például elektronikus levelek vagy a közösségi média, a Twitternek és társainak szinte folyamatos figyelésével erre sokunknak szüksége lehet.

A nappanel a fejhallgató tartó ívét borítja, miközben az áramot leadó kis akkumulátorokat a fülre helyezhető blokkban helyezték el. Ezek USB-vel egyébként más eszközökről is feltölthetők.

A napelemes fejhallgató 0,55 wattos kapacitásával önálló életet is élhet, hiszen energiával nem csak saját használat alatt lévő mobil kütyünket képes ellátni, hanem esetenként rácsatlakoztatjuk más, illetve mások birtokolta eszközökre is, akár egész napra. A már régebben feltalált napelemes bikinivel szemben ez a legtöbb helyen kétségtelen előnye ennek a fejhallgatónak….

Miként a portál írja: a strandokon időzők a remek napsütésben remek eszközt találtak arra, hogy mindenkor megtalálják médiás szórakozásukat. Van ennél jobb megoldás? – kérdezi az ismertető szerzője az olvasót.

A britek fejlesztette fejhallgatók OnBeat néven egyébként már megjelentek nemrég a kereskedelmi forgalomban, de piaci árát nem sikerült megtudni, csak azt, hogy valahol 70 és 120 angol font közötti lehet majd.