Érdekességek

London legnagyobb élő fala

A londoni Palace Hotel ad helyet jelenleg a brit főváros legnagyobb élő falának. A luxusszálloda oldalán futó húsz méter magas zöld fal 10.000 növényből áll, és a látogatók élvezetén túl a légszennyezés természetes megoldásában is segít.

A páfrányok, virágok és egyéb lágyszárú növények elhelyezéséhez 16 tonnányi talajt használtak fel, ebből készült el nemrég a 340 m2-es függőleges kert.

A különlegességnek és turistalátványosságnak is mondható hotel homlokzatának kialakításához számos együttműködésre volt szükség a szálloda tulajdonosai, a növényzet elhelyezésére és fenntartására szolgáló szervezetek és a helyi kerületek felelősei között.

A kitartó munkának köszönhetően azonban létrejött a Londonban egyelőre egyedülálló falfelület, amely nemcsak a helyiek jólétét, de környezetvédelmet is előtérbe helyezi. Az új fal ugyanis megfelelően kihasználja a környező terület időjárási adottságait, a heves esőzések során összegyűjtött vizet újrahasznosítja, így segíti a fenntartható és alacsony működést.

A gyönyörű élő fal a luxusszálloda oldalán egy újabb zöld mérföldkő Londonban, mely remélhetőleg inspirálóan fog hatni mások számára is, és követendő példát állít eléjük.