Érdekességek

Mire szórja a pénzt a Liverpool?

Egymillió angol fontot, azaz körülbelül 350 millió forintnak megfelelő összeget áldozott az ismert angol fociklub, a Liverpool FC gáz-, illetve áramrezsijének mérséklésére, és további 10-12 százalékos csökkentését vették tervbe.

A klub rezsi összegét nem hozták nyilvánosságra, de a hírek alapján úgy tűnik, hogy a híres klub elsősorban a hírnevét akarja erősíteni a környezettudatosságra utaló lépésekkel, miközben egyébként 150 millió fontot készül elkölteni létesítményfejlesztésre és bővítésre.

Ez utóbbi adja az apropót a további takarékossági lépésekhez, amelyek között eddig többek között szerepelt a fogyasztásmérők felszerelése, miként a részbeni átállás a LED-es világításra.

A businessgreeb.com portál szerint a Liverpool FC az elmúlt 12 hónap alatt 18 százalékkal mérsékelte a gáz- és 13 százalékkal áramfogyasztását, csaknem 718,5 ezer kWh-nyi energiát spóroltak meg, ami 350 háztartás teljes évi fogyasztása.

Mindeközben a széndioxid kibocsátásának 1100 tonnás mérséklését tették lehetővé, és a jövőben úgy tervezik, hogy ezen intézkedéseiket részleteiben a klub híveinek tudomására hozzák, mintegy lehetőséget teremtve arra, hogy ők is javasoljanak ötleteket a klub fenntarthatóbb működéséhez.