Érdekességek

Zöld design kiállítás Londonban

A Londoni Design Fesztivál idén sem hagyott minket megnyerő tárgyak nélkül, melyek a különleges öko alapanyagaikkal vagy újrahasznosítási technikájukkal tűntek ki a többi közül.

A Temze déli partján megrendezett eseményen másodszorra mutathatta be tizenhat friss diplomás a zöld design területen elért alkotói munkája eredményét, tágítva ezzel a művészeti terület egyre növekvő körét.

A tárgyak között voltak hétköznapi tárgyakat újrahasznosító tervek, úgy mint a habverőkből összeállított lámpa vagy az újrahasznosított kartonpoharak, de fogasokat és eldobott palackokat is felhasználtak a művészek.

Más kiállítási tárgyak a fenntartható tervezéssel és természetes anyagaikkal tűntek ki, legyen szó a kézzel készített kartonszemüvegről vagy az új életet kapott anyagokról például maradék kárpitból is alkottak ülőpárnákat.

A kiállítás már másodszorra gyűjti össze a zöld design területén alkotó fiatal tervezőket és remélhetően a jövőben is megmarad ez a kezdeményezés, amely a hétköznapi anyagok újrahasznosításának jövőjét mutatja.

Forrás: http://www.verydesignersblock.com/