Érdekességek

Konyhát hűtőszekrény nélkül?

Régi - új trend van kialakulóban, ami az energiahatékonyságot és élelmiszerellátást illeti, ez pedig nem más, mint a hűtő nélküli konyha.

Azt már régóta tudjuk, hogy a változást saját házunk táján kell kezdeni, és az sem új gondolat, hogy étkezési szokásaink módosítása az egyik leghatékonyabb változáskatalizátor. De mi is ez az új irány, ami egy ideje elkezdett egyre nagyobb nyilvánosságot kapni?

Az alapkoncepció a hűtő előtti időkig nyúl vissza, az irány képviselői ugyanis vallják, ha nincs hűtőszekrényünk, jóval kevesebb áramot és élelmiszert fogyasztunk, ráadásul radikálisan lecsökken a kidobásra ítélt ételmaradékok mennyisége, mivel csak annyit vásárolunk, amennyire valóban szükségünk van.

Több designer és környezetvédő pedig máris elkezdett egy modern, hűtő nélküli konyha koncepcióján dolgozni, ahol természetes tartósítási módszerekhez is alakítottak ki felületeket, legyen szó szárításról vagy aszalásról.

Az irányzat alapgondolata helyes feltevésekre épül, kevésbé radikális követőik azonban egyetértenek abban, hogy nem szükséges örökre lemondanunk a hűtőszekrényekről, csupán elég egy kisebb méretű, mely már szintén ösztönözhet a takarékos élelmiszer-vásárlásra.

Forrás: http://www.treehugger.com/