Érdekességek

Zöldségformájú evőeszközök bioműanyagból

Qiyan Deng formatervező bioműanyagból készítette el diplomamunkáját, a zöldségekre és gyümölcsökre emlékeztető evőeszközeit.

A PLA műanyag néven ismertté vált, genetikailag módosított kukoricakeményítőből készült anyag biológiai úton lebomló, ezért sokan a fenntartható design egyik kulcs alapanyagának tartják.

“Csodálatos anyag, ami nem csak tervezési szempontból de erkölcsileg is kiválóan megfelel a munkához”, nyilatkozta a tervező, Deng, aki tárgyait mesterdiplomájának megszerzése során készítette el.

A koncepció annak ötletéből indult ki, hogy ha az evőeszközök – alapanyagát tekintve – növényből készülnek, akkor miért ne nézhetnének ki emellett ahhoz hasonlóan is? Így aztán elkészült a zöldségekből és gyümölcsökből álló készlet, ami nem csak használat során nyújt kiváló minőséget, de miután feleslegessé vált, könnyen újrahasznosítható, legvégső esetben pedig biológiai úton lebomló.

Az ötletes designt és igényes kivitelezést tekintve azonban mindannyiunkban felmerülhet a kérdés, egyáltalán miért akarnánk eldobni ezeket a vidám és színes tárgyakat?

Forrás: http://www.treehugger.com/