Érdekességek

Buenos Aires és a Philips közös projektbe kezd

Buenos Aires nemrég állt össze a Philips Lighting-gal abból a célból, hogy 91.000 utcai lámpát energiatakarékos LED izzóval helyettesítsenek, ezzel is jelentős előrelépést téve a fenntartható várossá váláshoz.

A Philips a város hagyományos izzóit fényes, fehér LED lámpákra cseréli, így annak utcáin jóval biztonságosabb fényviszonyok uralkodnak majd, amellett, hogy az átalakítás az energiaköltségeket 50%-al csökkenti, valamint jelentősen visszaszorítja szén-dioxid kibocsátást is.

A Philips együttműködésének köszönhetően Buenos Aires jóval zöldebb és energiahatékonyabb várossá alakulhat, mint korábban, az új izzók ugyanis közel ötször hosszabb ideig működőképesek, mint a korábbiak.

A nagyszabású projektet fokozatosan hajtják végre, eddig 10.000 lámpát alakítottak át ily módon, a teljes projekt befejezése pedig három éven belül várható. További különlegesség, hogy a LED segítségével a biztonsági kamerák is hatékonyabb felvételt tudnak készíteni, ezáltal nagyobb biztonságérzetet adnak a gyalogosoknak.