Érdekességek

LEED minősítésű óriáskerék New Yorkban

Staten Island elérte, hogy helyet adjon New York legújabb attrakciójának, a LEED Platinum minősítésű óriáskeréknek.

New York City városi tanácsa zöld utat adott a Perkins Eastman által tervezett látványosságnak a sziget északi partján.Majdnem egy évvel ezelőtt tettek először javaslatot arra, hogy egy újabb hatalmas turisztikai attrakcióval hívják fel New York-ra a figyelmet, mely 9000 m2 nagyságú területen nyújt azóta szórakozási lehetőséget.

A gyerekkorunkból ismert óriáskerékhez hasonló, de annál jóval hatalmasabb szerkezetként a New York-i darab csodálatos kilátást nyújt Manhattan látképére. Mindezt ráadásul úgy, hogy üvegkapszulákhoz hasonló kényelmes és védett fülkékben tölthetjük a kellemes utat, lehetővé téve az akadálytalan kilátást.

A New York Óriáskerék része annak a programnak, melyet Szent György kihasználatlan partvonalának átépítésére kezdeményeztek a terület fellendítése érdekében. A tervek szerint az átalakítás után egyszerre lesz a szórakoztatás és kikapcsolódás helyszíne, mely vonzza a látogatókat szerte az egész környékről.

A New York-i terminál ráadásul a fenntarthatóság elkötelezett követője is, így a tervezés során mind az alternatív energia, mind az egyéb zöld megoldások jelentős szerepet kaptak.

Forrás: http://www.worldarchitecturenews.com/