Érdekességek

Önműködő traktorok dolgoznak a tetőn

Külnleges pavilon nyert egy pályázatot, a ferde alakú tetőt borító mezőgazdasági növényeket ugyanis két vezető nélküli traktor gondozza majd folyamatosan.

A RecchiEngineering mérnökcég és a Carlo Ratti Associati építész iroda közös együttműködésük során megnyerte azt Hollandiában megrendezett nemzetközi designversenyt, amelyet a 2015-ös milánói agrár világkiállítás 1600m2-es pavilon építésére indítottak.

A nyertes design egy különleges megoldással emelkedett ki a többi közül, az épület tetejére ugyanis olyan mezőgazdasági területet alakítanak ki, amit két, vezető nélküli traktor fog folyamatosan gondozni.

A traktorok nulla károsanyag kibocsátással működnek majd köszönhetően annak, hogy a helyszínen nyert energia üzemelteti őket. „Az ötlet célja annak kipróbálása, hogyan lehet olyan módon talajt létesíteni, ahogy korábban nem volt rá lehetőség.” nyilatkozta az egyik tervező.

A pavilonba belépve is különleges élménynek lesznek kitéve a látogatók tekintettel arra, hogy a legkülönbözőbb mezőgazdasági berendezésekkel fogják a valós munkakörülményeket reprodukálni, így tanítva az embereket az energia gazdálkosára és a fenntartható földművelésre.

A 2015-ös globális EXPO fő témája a föld növekvő lakosságának élelmiszer és energiaellátása, amelyre 130 résztvevő országból közel 20 millió látogatót várnak a fenntartható gazdálkodás iránti elkötelezettség vállalással.

Holland pavilon