Érdekességek

Különleges kapcsolat: a BMW i3 és a Samsung Galaxy Gear

Az okostelefonok gyors elterjedésével az internet, a digitális szolgáltatások egyre bővülő köre és az ehhez kapcsolódó alkalmazások a mindennapi élet meghatározó elemeivé váltak. Az olyan okos karórák pedig, mint a Samsung Galaxy Gear, egy újabb szintre emelik ezt az ember és technológia közti különleges kapcsolatot.

Ezeket az eszközöket a felhasználók éppúgy viselik, mint egy hagyományos karórát, a csuklóra erősített kijelzőn pedig mutatják az összekapcsolt okostelefon információi, írja a holvezessek.hu.

Las Vegas-i világpremierjével a BMW a világ első olyan autógyártójává válik, aki egy kutatási célokat szolgáló alkalmazás részeként járműfunkciókat jelenít meg egy okos karórán. A BMW i Remote App funkcióval ellátott Samsung Galaxy Gear hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, mint a BMW i Remote App, amely lehetővé teszi a BMW i3 vezetője számára, hogy állandó kapcsolatban legyen a járművel, miközben hatékony segítséget nyújt az autón kívül is.

A BMW i Remote App funkcióval ellátott Samsung Galaxy Gear naprakészen mutatja a világ első, prémium kategóriájú elektromos kisautójának hatótávolságát és akkumulátorának aktuális töltöttségi szintjét, valamint az előre beprogramozott indulási időpontokat. A kutatási célokat szolgáló alkalmazás mindezeken felül megjeleníti az ablakok, az ajtók és a napfénytető állapotát, egyúttal lehetővé teszi, hogy a BMW i3 vezetője az okos karórán keresztül úti célokat küldjön a jármű navigációs rendszerének, illetve hogy a távolból bekapcsolja a fedélzeti klímát és előre beállítsa az utastér hőmérsékletét, mire kezdetét veszi a közös utazás – mindezt akár szóbeli utasításokkal, a Samsung beszédfelismerő applikációján, az S Voice programon keresztül.

Forrás: http://www.holvezessek.hu