Érdekességek

Mi a bio?

Az ökológiai gazdálkodás alapvetően környezetkímélő és az emberi egészséget szem előtt tartó termelési forma. A termelés során a helyi erőforrásokat és a természetes folyamatokat részesíti előnyben a külső erőforrásokkal és természetidegen anyagokkal szemben. Az öko gazdaságokban rendszerint jobb a talaj termőképessége. Az ökológiai módszerrel tartott állatok nem kapnak hormonokat és nem kezelik őket rutinszerűen antibiotikumokkal, sőt ez a gazdálkodási forma elvből kizárja az élőlények genetikai módosításának minden formáját.

Magyarországon ugyan egyre többen esznek bio élelmiszereket, de még így is alacsony az a réteg, amelynek tagjai hajlandóak magasabb árat megfizetni ezért. Az OzoneNetwork csütörtöki Egyenlítő című műsorának vendége Allcherné Szépkuthy Katalin, a Hungária öko garancia ellenőre szerint a biotermékek árát azzal lehetne csökkenteni, hogy ha a biotermékek a közétkeztetésben is megjelennének.